Rimpels decolleté

1. Waarom veroudert het decolleté vaak sneller?

We kunnen twee belangrijke oorzaken onderscheiden:

 1. Net als het gelaat en de handen, wordt het decolleté veelvuldig blootgesteld aan de zon. De zon is de grootste boosdoener wanneer het over rimpels gaat en is verantwoordelijk voor 80´% van de huidveroudering. De zon zorgt voor deshydratatie en verlies van elasticiteit van de huid. Hierdoor ontstaan er decolletérimpels en pigmentvlekjes verspreid over het decolleté.
 2. Ook kunnen er door het jarenlange plooien van de huid tijdens het slapen, lange “verticale” rimpels ontstaan die tot beneden tussen de borsten lopen.

2. Hoe kunnen decolletérimpels behandeld worden?

Afhankelijk van de oorzaak en het probleem zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden:

Fijne decolletérimpels

 1. PRP (Plateled Rich Plasma) is een techniek voor huidregeneratie die via eigen groeifactoren de celvernieuwing zal stimuleren.
 2. Een Collagen Stimulating lift, een technologie waarbij er een onderhuids netwerk van fijne draadjes wordt aangemaakt, zal de collageenproductie stimuleren. De huidkwaliteit verbetert en de huid wordt steviger.
 3. Hydraterende Skinboosters kunnen de huid van binnenuit hydrateren, waardoor de huidkwaliteit zal verbeteren en fijne lijntjes zullen vervagen.
 4. Collageenstimulerende Skinboosters richten zich op de aanmaak van collageen, zodat de huid zal verstevigen.
 5. Fractional CO₂ Laserzorgt voor een stimulatie van collageen en zal de huid doen verstrakken. Ook fijne lijntjes zullen duidelijk minder worden.

Pigmentvlekjes

 1. Pigmentvlekjes kunnen met een Fractional CO₂ Laserbehandeld worden. Aandacht voor een gepaste huidverzorging is hierbij een must.
 2. Medische Peelings zorgen ervoor dat de huid egaliseert en haar tonus verbetert. De pigmentvlekjes zullen hierdoor vervagen en uw teint wordt opgefrist. Ook hierbij is aangepaste huidverzorging onontbeerlijk.

Lange verticale decolletélijnen

 1. met Microfilling kunnen we de lange decolletélijnen oppervlakkig vullen waardoor deze sterk zullen vervagen.
 2. Ook is er een speciale beha op de markt die de borsten tijden het slapen op hun plaats houdt.

Vaak is een combinatie van meerdere behandelingen de weg naar het mooiste resultaat.

Tijdens het persoonlijk consult zal Dr. Rafael Marques de verschillende behandelmogelijkheden met u bespreken. Hij zal u de behandeling voorstellen die voor u het mooiste en meest natuurlijke resultaat zal opleveren.