Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift
Classificatie positie wenkbrauw (dit zijn geen voor-en na fotos)

1. Wat zijn afhangende wenkbrauwen?

We spreken over afhangende wenkbrauwen wanneer de wenkbrauwen zich erg laag situeren ten opzichte van het oog, waardoor de afstand tussen oog en wenkbrauw beduidend klein is. Dit zorgt vaak voor een vermoeide uitstraling.

2. Hoe ontstaan afhangende wenkbrauwen?

Vaak is de positie van de wenkbrauwen anatomisch bepaald, en is er sprake van genetische aanleg. Ook door een afname van de huidelasticiteit naarmate men ouder wordt, kan er een huidoverschot optreden ter hoogte van het bovenste ooglid.

3. Hoe verloopt een behandeling van afhangende wenkbrauwen?

Afhangende wenkbrauwen kunnen op meerdere manieren behandeld worden.

Door het ontspannen van de oogkringspier met spierontspanners kunnen de wenkbrauwen enkele millimeters gelift worden. Ook door het ontspannen van de voorhoofdspier kunnen de wenkbrauwen een subtiele restyling ondergaan. Hierdoor krijgt u een meer open blik en een frisse uitstraling.

Wanneer er sprake is van een huidoverschot aan het bovenste ooglid kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn. Ook een chirurgische wenkbrauwlift is mogelijk. Beide technieken zijn chirurgische ingrepen, die in onze kliniek niet worden uitgevoerd.

Bij het persoonlijk consult zullen onze medische specialisten vanuit zijn expertise adviseren welke behandeling het meest voor u geschikt is.