Wallen en donkere kringen onder de ogen

Rimpels onder de ogen
Classificatie traangoot (dit zijn geen voor-en na fotos)

1. Wat zijn wallen en donkere kringen onder de ogen?

Wallen onder de ogen zijn een uitpuiling van de huid onder het ooglid. Bij donkere kringen onder de ogen lijkt de traangoot vaak hol. De huid onder de ogen is poreuzer en vaak donkerder van kleur. Wallen en donkere kringen onder de ogen geven een vermoeide uitstraling.

2. Hoe krijg je wallen en donkere kringen onder de ogen?

Er zijn meerdere oorzaken van wallen of donkere kringen onder de ogen:

  1. Bij het verouderen of vermageren vindt er een afname plaats van het onderhuids vet in het vetcompartiment onder de ogen.
  2. Verminderde bloedcirculatie (door bv. roken) zorgt ervoor dat de bloedvaatjes meer zichtbaar worden en donkere verkleuringen onder de ogen kunnen ontstaan. De verkleuring wordt veroorzaakt door neerslag van hemosiderine uit de rode bloedcellen.
  3. De huid onder de ogen is het dunste en veroudert daarom ook sneller.

3. Behandeling van wallen en donkere kringen onder de ogen

Afhankelijk van de oorzaak, zijn er meerdere behandelmogelijkheden voor wallen en donkere kringen onder de ogen:

  • Een filler kan het volume van de vetcompartimenten op het bot herstellen. Hierdoor zal de traangoot minder diep worden. U zal er meteen frisser en minder vermoeid uitzien.
  • PRP (Plateled Rich Plasma) is een vorm van huidregeneratie. Het principe hierbij is dat uw eigen stamcellen en groeifactoren uit het bloed gecentrifugeerd worden en in de huid worden geïnjecteerd. Deze zullen de celvernieuwing van de huid stimuleren, waardoor de behandelde huid vitaler en gezonder wordt. Eveneens zal de bloedcirculatie op die plaats weer toenemen.
  • Minerale Make-up die de huid laat ademen is geschikt om donkere kringen onder de ogen te camoufleren.

Het persoonlijk consult met onze medische specialisten zal u helpen om de juiste info en persoonlijk behandeladvies in te winnen.

Wallen en donkere kringen onder de ogen