Ingevallen wangen

Ingevallen wangen
Classificatie volume wangen (dit zijn geen voor-en na fotos)

1. Wat zijn ingevallen wangen?

Ingevallen wangen zijn holle wangen. Wanneer de wangen in lichte mate hol zijn, maakt dit de gezichtscontouren vaak zelfs mooier. Ze versterken de schoonheid van het gezicht. Zeker in combinatie met een mooie curve (holle slapen, volle jukbeenderen, holle wangen) beantwoordt dit aan een esthetisch ideaal.

Wanneer uw wangen de evolutie doormaken van licht hol naar ingevallen, is dit eerder nefast voor uw uitstraling. Uw gezicht zal er mager en scherp uitzien.

2. Hoe ontstaan ingevallen wangen?

Vaak hebben ingevallen wangen een genetische oorsprong. Wanneer uw ouders ingevallen wangen hadden, is de kans groter dat dit ook bij u het geval zal zijn.

Waneer men vermagert, is dit vaak in het gezicht waarneembaar door het holler worden van de wangen. Dit is te wijten aan een afname van het onderhuids vet.

Ook het normale verouderingsproces zal ervoor zorgen dat de wangen minder vol worden. Bij het verouderen neemt de botmassa af. Bovendien reduceert het vet in de vetcompartimenten op de jukbeenderen. De huid rond de jukbeenderen en wangen zal bijgevolg invallen en minder strak ogen.

3. Welke behandelingen bestaan er voor ingevallen wangen?

Bij sterk ingevallen wangen is filling een mogelijke oplossing. Het geslonken volume van de wangen wordt opnieuw aangevuld.

Vaak wordt er bij ingevallen wangen een Liquid Facelift geadviseerd. Door het opvullen van de vetcompartimenten op de jukbeenderen, worden de jukbeenderen opnieuw bewerkt tot hun oorspronkelijke vorm. De huid van de wangen krijgt als het ware een nieuwe fundering en wordt zo gelift. De wangen zullen minder invallen en doorhangen. Uw uitstraling wordt minder scherp en jeugdiger.

Deze technieken vereisen maatwerk. Onze medische specialisten heeft zich gespecialiseerd in het verfijnen van deze behandelingen en zal u tijdens het persoonlijk consult graag adviseren.