Jukbeenderen volume

Volume jukbeenderen
Classificatie Volume Jukbeenderen (dit zijn geen voor-en na fotos)

1. Wat betekent een afname van het volume van de jukbeenderen?

Wanneer men veroudert, neem het volume van het gelaat langzaamaan af. De jukbeenderen zijn een belangrijke zone in het gezicht. Ze vormen als het ware de fundamenten van het gelaat. Waneer de jukbeenderen volume verliezen, zal de bovenliggende huid haar steun verliezen en lager zakken. Dit heeft als gevolg dat de traangoot dieper wordt. Men zal een meer vermoeide indruk maken. Een tweede effect is dat de neuslippenplooi prominenter wordt. Deze verticale lijnen maken het gelaat scherper en strenger. Algemeen kan gesteld worden dat wanneer het volume van de jukbeenderen afneemt, het middengedeelte van het gelaat verouderen zal.

2. Hoe ontstaat volumeverlies van de jukbeenderen?

Er zijn twee belangrijke oorzaken waarom de jukbeenderen volume verliezen:

  1. Tijdens het verouderingsproces is er sprake van botafname. Het volume van de schedel krimpt in, waardoor ook het bot onder de jukbeenderen in volume afneemt.
  2. Een tweede oorzaak bestaat uit een afname van de vetcompartimenten op het bot van de jukbeenderen. Een vermindering van de onderhuidse vetcompartimenten maakt eveneens deel uit van het normale verouderingsproces.

Het gevolg hiervan is dat de huid haar onderliggende fundering kwijt raakt. Vergelijk het met een jas die te groot wordt als iemand sterk vermagert. Net als de jas is de huid te groot geworden en gaat ze doorhangen.

3. Hoe verloopt een behandeling voor volumeverlies van de jukbeenderen?

Een effectieve behandeling bestaat uit het toevoegen van het volume dat initieel verloren is gegaan. Met een filler of Liquid Facelift wordt het afgenomen volume van de vetcompartimenten opnieuw aangevuld. Het middengedeelte van het gezicht kan op die manier gelift worden.

Dit heeft verschillende positieve effecten voor uw uitstraling:

  • De wangen zullen minder doorhangen.
  • De traangoot wordt minder diep, waardoor u een frissere indruk zal maken.
  • De neuslippenplooi wordt minder diep, waardoor uw gezicht zachter zal worden.

Het persoonlijk consult met onze medische specialisten zorgt ervoor dat uw wensen besproken worden. Van daaruit zullen ze u adviseren over welke behandeling voor u het mooiste resultaat zal opleveren.

Voorhoofd en slapen modelleren