Kraaienpootjes

Kraaienpootjes in rust
Classificatie kraaienpootjes in rust (dit zijn geen voor-en na fotos)
Kraaienpootjes in beweging
Classificatie Kraaienpootjes in beweging (dit zijn geen voor-en na fotos)

1. Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn de rimpels aan weerszijden van de ogen. Deze nemen toe bij het lachen of het toeknijpen van de ogen.

2. Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Kraaienpootjes ontstaan door overmatige activiteit van de oogkringspier (musculus orbicularis oculi). Deze spier trekt samen als we lachen of wanneer we onze ogen dichtknijpen.

De oogkringspier is verbonden met de huid rond de ogen. Als deze spier samentrekt, zal de huid plooien zodat er rimpels aan weerszijden van de ogen zichtbaar worden.

3. Hoe verloopt een behandeling?

Kraaienpootjes kunnen eenvoudig behandeld worden door het toedienen van spierontspanners in de oogkringspier. De rimpels zullen sterk afnemen en vaak zelfs helemaal verdwijnen. Toch zal u nog even intens kunnen lachen als voorheen en zal uw gezichtsuitdrukking geenszins veranderen.

Kraaienpootjes hebben de neiging sneller terug te komen dan bijvoorbeeld de frons- of voorhoofdsrimpels. Dit is eigen aan de oogkringspier.

Onze medische specialisten zullen tijdens het persoonlijk consult uw vraag onderzoeken en aan de hand van zijn expertise de beste behandeling voor u bepalen.