Fronsrimpels

Fronsrimpels in rust
Classificatie fronsrimpels in rust (dit zijn geen voor-en na fotos)
Fronsrimpels in beweging
Classificatie Fronsrimpels in beweging (dit zijn geen voor-en na fotos)

1. Wat is een fronsrimpel?

De fronsrimpel is de verticale rimpel tussen de wenkbrauwen.

2. Hoe ontstaat de fronsrimpel?

Fronsrimpels ontstaan door overmatige activiteit van de fronsspieren (musculus corrugator en musculus procerus). Deze spieren trekken samen als we bezorgd en boos zijn of in fel zonlicht kijken. Deze spiertjes hechten aan op de schedelbasis boven de neus, en zijn verbonden met de huid boven de ogen. Als ze samentrekken zal de huid ertussen plooien zodat er verticale rimpels tussen de wenkbrauwen verschijnen.

De meeste mensen zijn tussen de 35 en 50 jaar wanneer fronsrimpels verschijnen. Toch is er ook sprake van genetische aanleg. Sommige mensen hebben van nature uit de neiging om de fronsspieren frequent samen te trekken, waardoor er bij hen sneller rimpels zullen opduiken tussen de wenkbrauwen. Ook mensen die erg gespierd zijn en aan spiertraining doen, vertonen vaak sterkere fronsspieren en aldus ook fronsrimpels.

3. Hoe verloopt een behandeling van de fronsrimpel?

De fronsrimpel wordt behandeld door het injecteren van spierontspanners. Deze zorgen ervoor dat de fronsspieren zich gaan ontspannen en aldus minder zullen samentrekken. De fronsrimpel gaat sterk verminderen en mogelijks verdwijnen. De fronsrimpel geeft het gezicht een strenge, boze of bezorgde indruk. Door de mimiek te verzachten zal u een zachtere uitstraling krijgen, zonder dat uw gelaatsuitdrukking verandert.

Wanneer de fronsrimpel zeer uitgesproken is, is het aangewezen om spierontspanners te combineren met een filler of microfilling. Hiermee gaan we de rimpels oppervlakkig opvullen. Bij een diepe rimpel gebruiken we een filler, bij een fijne fronsrimpel is microfilling eerder aangewezen.

Bovendien heeft het toedienen van spierontspanners ter hoogte van de fronsspieren, vaak een gunstig effect op migraine of spanningshoofdpijn. Veel hoofdpijnpatiënten ervaren een afname van de intensiteit en frequentie van hun pijnklachten.

Onze medische specialisten zullen tijdens het persoonlijk consult uw wensen bevragen en de best mogelijke behandeling voor u adviseren. Een mooi en natuurlijk resultaat vormt steeds het uitgangspunt.