Kin modelleren

Vele mensen hebben een gespannen kin waardoor er als het ware kleine putjes in verschijnen (pitted chin). Hierdoor ontstaat boven de kin vaak een horizontale rimpel.

1. Hoe veroudert de kin?

Vaak is de onderkant van het gelaat verouderd door een combinatie van factoren:

  1. Overactiviteit van de kinspier (musculus mentalis) en de mondhoekspier (musculus depressor anguli oris). Hierdoor trekken sommige mensen, vaak onbewust, een pruilmondje waardoor er een horizontale rimpel boven de kin ontstaat. Deze trekt aan de zijkanten de lip naar beneden doordat de mondhoekspier wordt aangespannen.
  2. Met de leeftijd gaat de huid van de wangen over de marionetlijn hangen (zie afhangende wangen).

2. Hoe verloopt een behandeling om de kin te modelleren?

  1. Met een filler kunnen we de horizontale lijn weer opvullen. We gebruiken hiervoor een speciale canule. De typische kingroeven en de bovenliggende lijntjes worden zo minder zichtbaar.
  2. Het toedienen van spierontspanners kan de kinspier en de mondhoekspier ontspannen, waardoor ze minder krachtig zullen samentrekken. De kin zal opvallend minder gespannen zijn, en de mondhoeken worden gelift.
  3. Voor afhangende wangen, verwijzen we u door naar de behandelingen voor hangende wangen.

Onze medische specialisten zullen tijdens het persoonlijk consult met u bespreken of een het modelleren van de kin zinvol is voor u, en welke behandeling het mooiste en meest natuurlijke resultaat kan opleveren.

Kin modelleren
Kin modelleren