Volume slapen

01. Wat is facial remodelling en contouring?

Facial remodelling en contouring is mogelijk ter hoogte van de jukbeenderen, slapen, holle wangen, onderste kaaklijn, marionetlijn, kin, neustip en de neuslippenplooi.

Door de zwaartekracht, het verlies van onderhuids vet én door veranderingen van de botmassa van de schedel gaan bepaalde gelaatsverhoudingen veranderen met de leeftijd.

Door collageenstimulatie van de diepere onderhuid van bepaalde gelaatszones kunnen we de huid als het ware terug aanspannen en verdikken dáár waar het nodig is.

We kunnen hierdoor volumes creëren en de contouren van het gelaat aanpassen: facial contouring en remodelling.

02. Hoe verloopt een behandeling facial remodelling en contouring?

Eerst is er een uitgebreid consult. Liefst komt u zonder make-up op consult. Er wordt besproken wat de beste oplossing is voor uw probleem, wat het te verwachten resultaat is, hoeveel behandelingen er nodig zijn, ...

De behandeling zelf kan dadelijk na het consult plaatshebben en duurt meestal niet langer dan 15 tot 20 minuten. Eerst wordt uw huid gereinigd, vervolgens worden er een aantal onderhuidse prikjes gegeven. Dankzij de plaatselijke verdoving wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren.

Dadelijk na de behandeling bekomt u een mooi gevuld effect (door de volumeinjecties). Dit is het resultaat dat uiteindelijk kan bereikt worden.

Vanaf de dag erna zal dit effect terug afnemen. Uiteindelijk zal het effect progressief terug bereikt worden door stimulatie van de fibroblasten die het onderhuidse bindweefsel en collageen zullen verstevigen. Dit gebeurt traag en gradueel over verloop van enkele weken.

Dadelijk na de behandeling zal de arts de behandelde zones masseren. Hierna mag u eventueel make-up aanbrengen, en kan u uw dagelijkse activiteiten hervatten.

03. Heb ik dadelijk na de behandeling al een zichtbaar resultaat?

Dadelijk na de behandeling (door de volumeinjecties) bekomt u een mooi gevuld effect. Dit is het resultaat dat uiteindelijk kan bereikt worden.

Vanaf de dag erna zal dit effect terug afnemen. Uiteindelijk zal het effect progressief terug bereikt worden door stimulatie van de fibroblasten die het onderhuidse bindweefsel en collageen zullen verstevigen. Dit gebeurt traag en gradueel over verloop van enkele weken.

04. Hoe lang duurt een behandeling facial remodelling en contouring?

Eerst vindt een inleidend kennismakingsgesprek plaats.

De behandeling facial remodelling en contouring zelf duurt ongeveer twintig minuten.

Het consult en de behandeling duren samen ongeveer een half uur.

05. Kan ik na de behandeling mijn dagelijkse activiteiten verderzetten?

Ja, u kunt meteen na de behandeling uw dagelijkse activiteiten verderzetten, want de ingreep laat geen directe sporen na. Soms kan de behandelde zone wat gezwollen zijn, wat u kan camoufleren.

06. Hoe lang duurt het resultaat van facial remodelling en contouring?

Gemiddeld blijft het effect 2 tot 3 jaar behouden. Touch-Up behandelingen kunnen aangewezen zijn om het gevraagde effect te behouden.

07. Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling facial remodelling en contouring?

Dadelijk na de behandeling mag u geen zware sporten beoefenen. s' Anderendaags mag u weer sporten.

De dag zelf en de dag na de behandeling kan u eventueel een tijdelijke lichte zwelling ervaren, en zelden een blauw plekje door de naaldprik. Daarom stopt u best met bloedverdunnende medicatie 1 week voor de behandeling.