Rimpels bovenlip

1. Wat zijn rimpels van de bovenlip?

De liplijntjes of rimpels van de bovenlip zijn de verticale rimpeltjes net boven de liprand. Vaak zien we deze lijntjes ook ter hoogte van de onderlip.

2. Hoe ontstaan rimpels rond de bovenlip?

Er zijn meerdere oorzaken waarom er rimpels rond de mond ontstaan:

  1. Bij het verouderen, treedt er een afname op van het volume van het liprandje, wardoor de huid boven de lip minder ondersteund wordt.
  2. Rimpels van de bovenlip kunnen ook ontstaan door overactiviteit van de mondkringspier (musculus orbicularis ori). De mondkringspier trekt samen bij het tuiten van de mond. Deze beweging wordt gemaakt wanneer men bijvoorbeeld een sigaret rookt. Vandaar dat bovenlip rimpels vaker voorkomen bij rokers, en ook wel bekend staan als “rokersrimpeltjes”. Sommige artsen spreken over “barcodelijnen”.
  3. Een andere factor is dat de huidkwaliteit van de huid boven de lip afneemt, waardoor er sneller rimpels en fijne lijntjes ontstaan.

3. Hoe kunnen we rimpels van de bovenlip behandelen?

Afhankelijk van de oorzaak, zijn er meerdere mogelijkheden om bovenlip rimpels te behandelen:

  1. Met behulp van een filler wordt het liprandje van de lip gevuld, waardoor de bovenlip opnieuw ondersteund wordt, en er minder rimpels zichtbaar zijn. Eventueel kan de diepe hydratatie van de lip hersteld worden door het toevoegen van volume.
  2. Een andere methode zijn spierontspanners om de overactiviteit van de mondkringspier te temperen. De spier zal ontspannen waardoor ze minder krachtig zal samentrekken.
  3. Microfilling zorgt ervoor dat de fijne lijntjes verminderen, door ze oppervlakkig op te vullen.

4. Is een behandeling voor rimpels van de bovenlip pijnlijk?

De zone rond de mond is goed bezenuwd. Vandaar dat deze zone gevoelig is aan pijnprikkels. Vraag bij aankomst in de kliniek een krachtige verdovende zalf aan onze receptioniste. Bovendien bevatten de meeste producten een lokale verdoving, waardoor de pijn tot een minimum herleid wordt.

Onze medische specialisten zullen tijdens het persoonlijk consult met u bespreken welke behandeling het mooiste resultaat zal opleveren.