Rimpels hals

1. Wat zijn halsrimpels?

Mensen storen zich hoofdzakelijk aan:

 1. De verticale banden in de hals
 2. De horizontale rimpels in de hals
 3. Een losse huid van de hals: het “kippenvelletje”

2. Hoe ontstaan halsrimpels?

 1. De verticale banden in de hals ontstaan doorgaans door overactiviteit van de halsspier (musculus platysma). De verticale banden worden duidelijk zichtbaar bij het uitspreken van de letter “i”. Vaak is er ook sprake van een verminderde elasticiteit door langdurige inwerking van de zwaartekracht, waardoor de huid van de hals gaat hangen.
 2. De horizontale halsrimpels ontstaan door het veelvuldig plooien van de huid en zijn vaak genetisch bepaald.
 3. Het kippenvelletje onder de kin ontstaat door een verminderde elasticiteit en onvoldoende hydratatie van de huid.

3. Hoe verloopt een behandeling van halsrimpels?

Afhankelijk van de oorzaak kunnen volgende behandelingen verbetering brengen:

 1. Spierontspanners kunnen de spanning ter hoogte van de halsspier verminderen. De verticale banden zullen minder aanwezig zijn.
 2. Met Collageenstimuleende Skinboosters of Hydraterende Skinboosters kunnen we met behulp van een speciale canule de huid hydrateren en het collageen stimuleren.
 3. PRP of Plateled Rich Plasma betekent het centrifugeren van uw eigen groeifactoren en stamcellen uit het bloed. Deze worden opnieuw in de huid geïnjecteerd zodat uw stamcellen geactiveerd worden. Zo zal de diepe hydratatie van uw huid en de huidstructuur verbeteren.
 4. Met Microfilling kunnen we de horizontale rimpels van de hals verzachten door ze oppervlakkig te vullen.
 5. Chirurgische behandelmogelijkheden die wij niet uitvoeren zijn: Een halslift of een facelift waarbij het teveel aan huid wordt weggesneden.

Onze medische specialisten zullen tijdens het persoonlijk consult de mogelijkheden met u bespreken. Hij zal u adviseren over welke behandeling het mooiste en meest natuurlijke resultaat zal opleveren.