PRP: Plateled Rich Plasma

hals, décolleté en handen

Veel van onze patiënten zijn op zoek naar een volledig natuurlijke behandeling die op korte tijd de huid regenereert en de textuur en luminositeit verbetert, en waarbij ze dadelijk erna hun dagelijkse activiteiten kunnen verderzetten.

PRP is regeneratie van uw huid en aanmaak van nieuw collageen door de werkzame bestanddelen uit uw eigen bloed te filteren en samen met een hydraterend vulmiddel terug in te brengen in uw huid. Hierdoor kunnen we het zelfhelend vermogen van uw huid stimuleren met als resultaat een sterk verjongde huid.

Een PRP behandeling vereist een aangepaste thuisverzorging.

Lees meer over aangepast huidadvies.

1. Wanneer een PRP behandeling?

2. Hoe verloopt een PRP behandeling?

Eerst gaan we uw huid reinigen en insmeren met een verdovende crème.

We nemen een kleine hoeveelheid bloed bij u af. Dit wordt gedurende vijf minuten gecentrifugeerd in een speciale centrifuge. Hierdoor komt uw lichaamseigen PRP (bloedplasma dat rijk is aan groeifactoren) vrij.

Hierna gaan we uw PRP injecteren in de te behandelen zones met een heel fijn naaldje net onder het oppervlak van de gezichtshuid.

Dit is quasi pijnloos: het geeft het gevoel dat er iemand op uw huid tikt.

Een toegevoegd hydraterend vulmiddel zal ervoor zorgen dat ook de diepe lagen van de huid gehydrateerd worden.

Als laatste behandelen we uw huid met microneedling waardoor uw bovenste huidlaag nog eens extra gestimuleerd wordt.

Hierdoor worden de positieve effecten van de PRP nog eens versterkt.

3. Kan ik na de behandeling mijn dagelijkse activiteiten verderzetten?

Ja, dadelijk na de PRP behandeling kan u uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Hou er wel rekening mee dat uw huid kan enkele uren lichtrozig zal zijn . Zoals bij elke naaldprik kan er een blauwe plekje ontstaan: daarom stopt u best één week voor de behandeling met bloed verdunnende medicatie of vitamine C en E

De eerste 3 dagen mag u niet intensief sporten, zonnebaden of naar het solarium gaan.

4. Hoe vaak moet een PRP behandeling herhaald worden?

De eerste keer raden wij 3 behandelingen om de maand aan. Tijdens de vervolgbehandelingen merk je dat je huid verbetert en steviger wordt.

Het uiteindelijke resultaat na een PRP behandeling is zichtbaar na vier tot acht weken.

Daarna kan u het effect op peil houden door eens per jaar één behandeling te ondergaan.

5. Wat is de werking van PRP?

In uw lichaamseigen PRP zitten waardevolle stoffen die uw huid verjongen:

  • de groeifactoren FGF, PDGF, TGF, EGF,VEGF,IGF: deze groeifactoren zijn aanwezig in uw bloedplaatjes. Deze groeifactoren worden vrijgegeven indien u een huidwonde hebt (snijwonde, schaafwonde,…) en zorgen ervoor dat deze wonde snel geneest: ze zorgen voor de ontwikkeling van uw eigen stamcellen, stimulatie van uw fibroblasten voor aanmaak van collageen en hyaluronzuur en stimulatie van uw bloedvatcellen voor een betere zuurstoftoevoer.
  • uw eigen plasma: bevat voedingstoffen, vitamines, hormonen en plasmaeiwitten die uw huid voeden en herstellen.

Door deze waardevolle weefselherstellende stoffen net onder het oppervlak van uw huid te injecteren kunnen we uw huid terug regenereren.

6. Is PRP veilig?

Het grote voordeel van PRP is dat u wordt behandeld met uw eigen bloedplasma. Hierdoor is PRP veilig en vrij van overdraagbare risico’s.

De Medical Art Clinic herinnert er aan dat de informatie op deze website louter informatief is. Enkel een arts is bevoegd om de patiënt te adviseren omtrent deze behandelingen.