Voorhoofdrimpels

Voorhoofdrimpels in rust
Classificatie voorhoofdrimpels in rust (dit zijn geen voor-en na fotos)
Voorhoofdrimpels in beweging
Classificatie Voorhoofdrimpels in beweging (dit zijn geen voor-en na fotos)

1. Wat zijn rimpels op het voorhoofd?

Rimpels op het voorhoofd zijn de horizontale rimpels op het voorhoofd.

2. Hoe ontstaan rimpels op het voorhoofd?

Voorhoofdrimpels ontstaan door overactiviteit van de voorhoofdspier (musculus frontalis). Bij het optrekken van de wenkbrauwen worden deze horizontale rimpels het meest zichtbaar.

3. Hoe verloopt een behandeling van rimpels op het voorhood?

Er zijn meerdere methoden om voorhoofdrimpels te behandelen.

Een eerste techniek bestaat uit het toedienen van spierontspanners die ervoor zorgen dat de voorhoofdspier zich opnieuw gaat ontspannen. De rimpels zullen als gevolg daarvan vervagen en vaak zelfs helemaal verdwijnen. Bij een meerderheid van de personen dient ook de fronsrimpel gelijktijdig te worden behandeld. Dit om een mooi en natuurlijk resultaat te verkrijgen.

Dankzij onze ervaring, is het mogelijk om de positie van de wenkbrauwen op een natuurlijke manier aan te passen. Indien gewenst kan de hoogte of vorm van de wenkbrauwen subtiel gewijzigd worden.

Wanneer de voorhoofdsrimpels reeds geëvolueerd zijn naar diepe groeven is filling of microfilling een effectieve oplossing. De rimpels worden oppervlakkig gevuld en zullen bijgevolg sterk verminderen.

Tijdens het persoonlijk consult kunnen onze medische specialisten met u bespreken welke behandeling het meest aangewezen is voor u.