Wangrimpels

1. Wat zijn wangrimpels (lachrimpels)?

Wangrimpels zijn rimpels op de wangen. Ze worden ook als lachrimpels omschreven, aangezien ze het meest zichtbaar zijn bij het lachen.

2. Hoe ontstaan wangrimpels (lachrimpels)?

Wangrimpels ontstaan door veel te lachen. Bij het lachen wordt de mondhoek omhoog getrokken door de musculus zygomaticus major en minor. De mondhoek duwt de wang omhoog.

 1. Wanneer de huid verouderd is door deshydratatie of door een verlies van collageen- en elastinevezels, zullen rimpels ontstaan bij het plooien van de wangen.
 2. Wanneer het jukbeen wat volume verloren heeft, zal de huid naar beneden zakken en zullen er rimpels ontstaan op de wangen.

3. Hoe verloopt een behandeling van de wangrimpels (lachrimpels)?

Naargelang de oorzaak, zijn er meerdere behandelmogelijkheden:

 1. Een relatief recente techniek die een mooi en natuurlijke resultaat oplevert, heet Skinboosters. Deze techniek is erop gericht om de natuurlijke hyaluronzuurvoorraad van de wangen te compenseren en de elasticiteit van de huid te versterken. Het resultaat is een natuurlijke opfrissing van het onderste gelaatsdeel, met een duidelijke afname van het aantal en diepte van de rimpels. We ontwikkelden hieruit twee gelijksoortige behandelingen:
  • Hydraterende Skinboosters
  • Collageenstimulerende Skinboosters
  Afhankelijk van de primaire oorzaak van de wangrimpels, kan een geschikte behandeling geadviseerd worden.
 2. Een andere techniek is het opvullen van het afgenomen volume van de wangen en jukbeenderen. Met een Liquid Facelift, kan het middengedeelte van het gelaat opnieuw gelift worden en zullen de wangrimpels verminderen.
 3. Ook microfilling wordt toegepast voor de behandeling van wangrimpels. De afzonderlijke rimpels worden één voor één oppervlakkig gevuld, waardoor ze vervagen.

Tijdens het persoonlijk consult zullen onze medische specialisten u advies geven over welke techniek het best aan uw verwachtingen zal voldoen.