Fractional Laser

Fractional laser

Fractional Laser is doeltreffend om de huidstructuur van een zonbeschadigde huid met verspreide pigmentvlekjes te herstellen, en om kleine ouderdomsvlekjes te behandelen. Wij hebben ons gespecialiseerd in de fractionele laserbehandelingen met een minimale down-town periode.

Een fractionele laserbehandelingen vereist een aangepaste thuisverzorging.

Lees meer over aangepast huidadvies.

1. Wat is een Fractional Laser?

Een fractionele C02 laser vuurt hele fijne laserstraaltjes af op een klein gedeelte (een fractie) van de huid. Vandaar de naam Fractional Laser. Tussen deze puntjes blijft de gezonde huid intact wat zorgt voor een snel weefselherstel.

Oude huidcellen worden verdreven en stimulatie van het collageen zorgt voor een vernieuwde huid.

2. Hoe verloopt een Fractional Laser behandeling?

  1. Verjonging van een zonbeschadigde huid met verspreide pigmentvlekjes.
    Eerst reinigen we uw huid en smeren ze in met een krachtige verdovende crème. Vervolgens behandelen we met de Fractional Laser de huid van het gelaat, en indien gewenst ook de hals, decolleté en handenrug. Zones die extra aandacht vragen zoals bvb pigmentvlekjes, oogleden of rimpels rond de mond krijgen een extra passage. Als laatste krijgt u een verzachtende crème. Dadelijk na de behandeling is uw gelaatshuid lichtrozig. Zones die extra behandeld zijn kunnen plaatselijk roder zijn of eventueel korstjes hebben. Na één maand kan de Fractional Laser herhaald worden.
  2. Behandeling van ouderdomsvlekjes (solar lentigines, levervlekjes, zonnevlekjes)
    Eerst reinigen we uw ouderdomsvlekjes en verdoven we ze met een lokale verdovingsvloeistof. Daarna gaan we de ouderdomsvlekjes weglaseren. Dadelijk na de behandeling zijn de ouderdomsvlekjes verdwenen en is een klein korstje zichtbaar. Dit korstje gaat snel over in een rozig vlekje dat vervaagt over een viertal weken. Meestal is één behandeling voldoende. Zelden is een tweede behandeling vereist.

De Medical Art Clinic herinnert er aan dat de informatie op deze website louter informatief is. Enkel een arts is bevoegd om de patiënt te adviseren omtrent deze behandelingen.

-->