Medische Peeling

Verschillende peelings en hun effecten

Een peeling is een dermatologische behandeling die door het gebruik van zuren de PH waarde van de huid doet dalen. De huid wordt geëxfolieerd waardoor de dode huidcellen worden verwijderd. Er wordt op gecontroleerde wijze een inflammatie veroorzaakt, die de regeneratie van de huid zal stimuleren. De productie van nieuwe huidcellen wordt op die manier bevorderd.

Een peeling zorgt voor een betere doorlaatbaarheid, waardoor de huid ontvankelijker is voor verzorgingscrèmes en de hydratatie dus geoptimaliseerd wordt.

Een medische peeling vereist een aangepaste thuisverzorging.

Lees meer over aangepast huidadvies.

Mask Peel

1. Mask Peel (glycolzuur, salicylzuur en bentoniet)

Een Mask Peel is te omschrijven als een dermatologische huidreiniging. Deze is aangewezen bij patiënten met een zeer vette huid. Een vette huid bevat veel onzuiverheden, waardoor er vaak sprake is van acné. De peeling zorgt ervoor dat de laag dode huidcellen, die een verdikte hoornlaag veroorzaakt, verwijderd wordt.


Milk Peel

2. Milk Peel (glycolzuur, melkzuur, salicylzuur)

Een Milk Peel is meestal de eerste behandeling binnen het peelingprogramma. De huid wordt hiermee gestimuleerd en ontdoet zich van dode huidcellen. De tonus en doorlaatbaarheid worden hernieuwd. De huid krijgt een opfrissing en vertoont een mooie glans.


Cosmo Peel

3. Cosmo Peel (TCA en melkzuur, salicylzuur,citriczuur, retinylpalmitaat, Vit C)

Indicaties voor een Cosmo Peel zijn open poriën, rimpels en een huid die vraagt om versteviging en optimalisatie van de huidstructuur. Ook personen met een zonbeschadigde ,gepigmenteerde huid of een rokershuid komen in aanmerking voor deze peeling.


Mela Peel

4. Mela Peel (bevat depigmenterende zuren: azelainezuur,salicylzuur,ferulic acid, phytinezuur, retinol, kojinezuur, arbutine)

Een Mela Peel bevat actieve en depigmenterende zuren. Deze peel wordt steeds in combinatie met een van de andere peelings uitgevoerd. De Mela Peel is exclusief ontwikkeld om pigmentvlekken, melasma en postinflammatoire pigmentatie te bestrijden.

Peelingprogramma

Om het effect van de peelings te optimaliseren, dient er een peelingprogramma van 4 behandelingen te gebeuren met een tussenperiode van 1 maand. Meestal wordt er met een Milk Peel gestart. Afhankelijk van de aard van het huidprobleem, wordt er een keuze gemaakt uit welke peeling zal volgen.

Na deze sessies wordt geadviseerd om elke 3 maanden één onderhoudspeeling te ondergaan.

Voorbehandeling

Uw huid vereist een voorbereiding met bepaalde producten vanaf 2 tot 4 weken voor de eigenlijke behandeling. Uw huid wordt voorbereid op het glycolzuur. De peeling kan dan langer inwerken en de huid recupereert sneller. Andere behandelingen kunnen sneller volgen, aangezien de huid vlotter hersteld is.

Verloop van een peeling

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Er wordt gestart met een intensieve reiniging van de huid. De peeling zelf wordt dan in meerdere lagen op de huid aangebracht en dient een paar minuten in te trekken. U kan dan een prikkelend of jeukend gevoel ervaren.

Nadat de peeling verwijderd is, wordt er een aangepaste crème op het gezicht aangebracht die de huid zal verzachten en helpen te herstellen.

Huidreactie na de behandeling

De huid kan gedurende de eerste 12 uren na de behandeling wat roodheid vertonen. Soms reageert de huid met een kleine opstoot van onzuiverheden. Na 24 tot 48 uur is het mogelijk dat de huid begint te schilferen. In welke mate dit zich voordoet hangt af van het type peeling en de intensiteit ervan. Deze symptomen verdwijnen echter na enkele dagen en zullen plaatsmaken voor een opgefriste teint.

Nabehandeling

Gelieve na de peeling de verzachtende behandelcrème te laten zitten tot de volgende ochtend. Daarna uw gezicht reinigen met koud water, en een specifieke vochtinbrengende verzorging aanbrengen. Afhankelijk van het type peeling mag u na enkele dagen uw dagelijks verzorgingsritueel hervatten.

Contra-indicaties

Het is aangewezen om 4 weken voor tot 4 weken na de behandeling blootstelling aan fel zonlicht te vermijden.

Het gebruik van bepaalde orale acnémedicatie op basis van vitamine A dient 6 maanden voor de peeling gestopt te worden.

Bepaalde medicatie (bv. bij huidkanker) en crèmes voor de huid kunnen interfereren met de peelingproducten. U dient dit voor de behandeling te overlopen met uw behandelaar.