Wat is uw huidtype?

Factoren die uw huidtype bepalen zijn geslacht, leeftijd, fototype, vetgehalte, sensitiviteit, hydratatie, pigmentatie, elasticiteit en rimpelvorming. Zodoende bestaan er enorm veel mogelijke combinaties van unieke huidtypes. Een esthetisch skincoach kan door het afnemen van een huidanalyse uw uniek huidtype bepalen met een zekerheid van 99%, en dit in slechts enkele minuten. Het kennen van uw huidtype is essentieel bij het selecteren van geschikte cosmetica en behandelingen.

Het is raadzaam om uw huid ’s ochtends zelf te beoordelen. U doet dit best meteen na het opstaan, nog voor u zich wast of een crème opsmeert.

Hoe zou u het vetgehalte van uw huid omschrijven? Vet/vetarm/gecombineerd of normaal?

  • Een vette huid bevat veel talg (sebum). Het voorhoofd glimt en voelt vet aan. Dit verergert naarmate de dag vordert. Er zijn brede poriën zichtbaar tussen de wenkbrauwen en aan weerszijden van de neus. Soms verschijnen er kleine acnépuistjes, die frequent opnieuw optreden. Mogelijks loopt dit parallel met de menstruatie.
  • Bij een gecombineerde huid zien we een afwisseling van droge en vettere delen op het gelaat. De meerderheid van de mensen heeft een gecombineerde huid.
  • Een normale huid heeft een mooie, natuurlijke glans en beschikt over een evenwichtige talgproductie.

Het vetgehalte van de huid kan door middel van een sebummeter bepaald worden. Dit vormt een onderdeel van de wetenschappelijke huidanalyse.

Hoe gevoelig is uw huid?

De helft van de mensen heeft een gevoelige huid (o.a. door pollutie, verkeerd gebruik van cosmetica,…). De gevoeligheid van de huid kan ingeschat worden door het verschil in roodheid op de wangen en de hals met elkaar te vergelijken. Mensen met een gevoelige huid ervaren vaak jeuk, prikkelende of stekende gevoelens als gevolg van kleine zenuwprikkelingen. Een gevoelige huid reageert feller op cosmetica of andere huidproducten.

Hoe gehydrateerd is uw huid?

Een goed gehydrateerde huid voelt ‘s ochtends na het ontwaken niet trekkerig aan. Als uw huid wel trekkerig aanvoelt is dit mogelijks te wijten aan een laag vetgehalte, een gevoelige huid, of een dikke schilferlaag. De hydratatie van uw huid wordt gemeten met de corneometer, een element van de wetenschappelijke huidanalyse.

Hoe is de pigmentatie van uw huid?

De pigmentverdeling wordt onregelmatiger naarmate men ouder wordt. In een eerste fase is een onregelmatige pigmentverdeling niet met het blote oog zichtbaar. Met een gespecialiseerde camera van de wetenschappelijke huidanalyse kunnen deze onregelmatigheden wel gedetecteerd worden. In een tweede fase verschijnen er bruine vlekjes die duidelijk zichtbaar zijn (ouderdomsvlekjes, melasma of irritatiepigment).

Heeft u rimpels?

Rimpels kennen verschillende ontstaansgronden. Een onregelmatige microstructuur maakt de huid dof en meer vatbaar voor rimpelvorming. Expressierimpels worden na verloop van tijd ook zichtbaar in rust. Volumeverlies van de onderhuid doet rimpels ontwikkelen. Rimpels worden uiteindelijke diepe groeven die ook zichtbaar blijven wanneer de huid wordt gestrekt.

Met de camera van de wetenschappelijke huidanalyse kan uw rimpelvorming in kaart gebracht worden.

Door een antwoord te geven op voorafgaande vragen, verkrijgt u meer duidelijkheid over uw unieke huidtype. Uw specifieke huidproblemen worden gedetermineerd en er kan worden ingespeeld op de behoeften van uw huid.