OOGLIDCORRECTIE ZONDER SNIJDEN

01. Wat is een ooglidcorrectie zonder snijden?

De techniek die wordt gebruikt voor een ooglidcorrectie zonder snijden, heet ‘plasma’. Via ‘plasma’ kunnen cosmetische behandelingen zonder operatie uitgevoerd worden. Dankzij deze nieuwe methode kan een ooglidcorrectie voortaan gebeuren zonder snijden, zonder bloeding en zonder het gebruik van hechtingsdraadjes. Mede hierdoor is de behandeling uiterst veilig.

Plasma wordt beschreven als de vierde aggregatietoestand die materie kan aannemen, naast vast, vloeibaar en gas. Plasma ontstaat door geïoniseerde gasmoleculen. Tijdens de behandeling wordt de huid zeer lokaal en oppervlakkig behandeld, waardoor het risico op huidschade uitgesloten is. Door het minutieus plaatsen van kleine puntjes, gaat de huid ogenblikkelijk samentrekken. Er treedt sublimatie op van de bovenste huidlaag, hierdoor lijkt de huid te verdampen. Het resultaat is een liftend effect en een huid die strakker oogt.

02. Wanneer een behandeling met ‘plasma’?

Er zijn meerdere indicaties:

  1. Bovenste ooglidcorrectie
  2. Onderste ooglidcorrectie
  3. Verstevigen van de verouderde huid in de hals
  4. Verminderen van fijne rimpels ronde mond
  5. Wenkbrauwlifting
  6. Verwijderen van pigmentvlekken
  7. Vervagen van littekens

03. Hoe verloopt de behandeling?

Tijdens >het persoonlijk consult bespreekt Dr. Rafael Marques uw wensen en adviseert hij u over de meest geschikte behandeling.

De behandeling zelf start met het aanbrengen van een verdovende crème op de behandelzone. Daarna zal uw behandelaar met het plasma toestel volgens een bepaald patroon een aantal puntjes plaatsen, waardoor de huid meteen samenkrimpt. De behandeling gebeurt oppervlakkig waardoor er geen bloed aan te pas komt.

Bij een ooglidcorrectie zal de behandeling ongeveer een kwartier per oog in beslag nemen.

04. Is de behandeling pijnlijk?

Uw krijgt op voorhand een verdovende crème toegediend. Tijdens de behandeling kan u een licht branderig gevoel waarnemen, maar dit wordt niet als pijnlijk ervaren.

05. Kan ik na de behandeling mijn dagelijkse activiteiten voortzetten?

1. Ooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie zal u gedurende de eerste 3 à 4 dagen last krijgen van zwelling rond de ogen. Hiermee dient u rekening te houden. Gedurende een week na de behandeling zijn er korstjes zichtbaar. Deze drogen uit en verdwijnen vanzelf. Soms kan de behandelde huid nog enkele weken licht rozig blijven. U kan dit met make up camoufleren.

2. Andere behandelzones

Bij de behandeling van andere zones dan de oogleden, zal er achteraf geen zwelling optreden. Wel zijn er enkele dagen korstjes zichtbaar.

Na elke behandeling met plasma bent u zelf in staat om met de auto naar huis te rijden.

06. Is er nazorg nodig?

Nee, u dient er enkel waakzaam voor te zijn dat de behandelde zone niet met water in contact komt. De genezing loopt vanzelf. Het is echter wel van belang dat u contact met de zon mijdt gedurende 6 tot 8 weken.

De Medical Art Clinic herinnert er aan dat de informatie op deze website louter informatief is. Enkel een arts is bevoegd om de patiënt te adviseren omtrent deze behandelingen.

-->