Microneedling

1. Wat is Microneedling?

Microneedling is het prikken van fijne microscopische gaatjes in de huid (tot 100 gaatjes per seconde), met een regelbare diepte van 0,25 tot 2,5 mm.

Tijdens de behandeling wordt een serum met hydraterende bestanddelen en antioxidantia aangebracht. De absorptie van dit serum gebeurt tot 1000 x sneller dan bij een gewone crème vanwege de microkanaaltjes aangebracht in de huid.

De combinatie van het gecontroleerd perforeren van de huid, en het aanbrengen van een serum met hydraterende bestanddelen en antioxidantia, stimuleert de natuurlijke collageenproductie van de huid.

Microneedling vereist een aangepaste thuisverzorging.

Lees meer over aangepast huidadvies.

2. Wanneer Microneedling?

Microneedling wordt toegepast thv het gezicht, de hals, de décolleté en de handenrug voor volgende toepassingen:

  • verjonging van de huid
  • verzachten van acnélittekens
  • vervagen van fijne lijntjes
  • preventie tegen huidveroudering

3. Is Microneedling pijnlijk?

Een oppervlakkige behandeling met gaatjes tot 1 mm diep is quasi pijnloos, omdat het stratum corneum van de huid niet bezenuwd is. Diepere prikjes zijn duidelijk gevoeliger maar niet echt pijnlijk.

4. Kan ik na de Microneedling mijn dagdagelijkse werkzaamheden verderzetten?

Ja, u kan meteen na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten. De eerste dag zal uw huid wat roziger ogen.

5. Hoe vaak is een behandeling met Microneedling aangewezen?

Vier Microneedling behandelingen om de twee weken zijn aangewezen. Om het jaar kunnen deze behandelingen herhaald worden.

De Medical Art Clinic herinnert er aan dat de informatie op deze website louter informatief is. Enkel een arts is bevoegd om de patiënt te adviseren omtrent deze behandelingen.